Trenger du hjelp? Vi er tilgjengelige på|salg@igoprofil.no

Vaske T-skjorter med trykk: 6 praktiske tips

Endelig! Din bestilling av T-skjorter med trykk er levert. Skjorten med trykk av logoen din ser profesjonell ut. Selvsagt ønsker du at den trykte logoen skal holde seg pen. Hvordan er det best å vaske klær med trykk? Og hva er viktig når T-skjorter skal få trykk? Vi har tidligere skrevet en artikkel om hvordan din merkevare kan fremmes med klær på best mulig måte. I denne artikkelen gir vi deg de beste tipsene om hvordan en T-skjorte med trykk vaskes slik at trykken holder seg pen.

Hvorfor T-skjorter med trykk?

Det er flere grunner til å bruke en T-skjorte med trykk. Det kan være T-skjorter med trykk til laget ditt eller en T-skjorte med trykk for å promotere ditt band på en festival. Eller velger du en T-skjorte med trykk med logoen til din bedrift? Slik kan kundene dine lett gjenkjenne de ansatte som jobber der. Og det er den ultimate gaven som bidrar til merkevarebygging. Uansett hva grunnen er, så ønsker du at både trykken og skjorten holder så lenge som mulig.

En trykk som holder seg pen i lang tid

IGO Profil kan trykke T-skjorter av forskjellige materialer. Vi har T-skjorter av standardmaterialene bomull og polyester. Men vi tilbyr selvsagt også bærekraftige alternativer som en biologisk T-skjorte som er laget av 95 % GOTS sertifisert bomull og 5 % resirkulert polyester. Hvis du vil ha T-skjorter trykt med en melding tar du samtidig et økologisk ansvarlig valg. Dessuten kan du velge mellom forskjellige trykkteknikker som silketrykk, (digital) transfer eller gravering. Uansett hvilket trykk du velger, så sørger vi for at den synes lenge. For flere tips kan du lese artikkelen om bærekraftige trykkteknikker.

6 tips om vasking av trykte klær

Det er viktig å trykke på T-skjorter med riktig kvalitet. Vi legger derfor ekstra vekt på kvaliteten på materialet i kombinasjon med trykken. Ønsker du at trykken på dine klær er synlig så lenge som mulig? Da lønner det seg å vaske T-skjorter på riktig måte. Forbered deg godt og bruk disse tipsene:

1. Klesplagg med trykk skal vaskes på maksimalt 40 grader
Vi anbefaler å vaske plaggene på 30 grader, men aldri varmere enn 40 grader. Jo varmere du vasker en T-skjorte, desto raskere krymper den eller blekner trykken.

2. T-skjorter skal alltid vrenges før vask
Ved å vaske T-skjorter vrengt holder trykken lenger. Slik beskyttes trykken mot hemper og glidelåser på andre plagg og vaskemaskinens trommel. Da slites trykken raskere. Det lønner seg derfor å vaske fine plagg på vrangen.

3. Sorter hver farge for seg
Ved å sortere klærne etter farge og bare vaske hver farge for seg, holder klærne seg lenger pene. Hvis du blander lyse og mørke farger vil begge fargene blekne og bli blasse. Sorter vasken i kulørt (farget) vask, lys vask og mørk vask. Fargede T-skjorter må aldri vaskes sammen med hvite T-skjorter!

4. Ikke bruk tørketrommel
Selv om det kan være fristende å tørke et plagg raskt, bør du ikke bruke tørketrommel! Da kan trykken bli ødelagt og krympe. T-skjorter med trykk bør tørkes på et tørkestativ inne eller ute. T-skjorter bør ikke tørkes i direkte sollys fordi de kan bli misfarget.

5. Bruk et godt vaskemiddel
Ved vasking av T-skjorter med trykk må man unngå vaskemidler med aggressive stoffer som blekemidler. Slike stoffer kan ødelegge trykken under vasking. Velg et skånsomt, flytende vaskemiddel. Det er ikke nødvendig å bruke skyllemiddel!

6. Stryk T-skjorter med trykk på vrangen
Vi fraråder å stryke rett på trykken. Legg T-skjorten vrengt på strykebrettet. Innstill styrkejernet på svak varme. Stryk T-skjorten glatt med strykejernet.

Nå vet du hvordan du bør vaske klær med trykk. La dette plagget bidra positivt til å styrke merkevaren din. Ønsker du hjelp til å velge en egnet T-skjorte? Ta kontakt med våre ansatte for et passende råd. Vi er der for å hjelpe deg!

By | 2024-02-08T13:40:57+01:00 22 September 2021|