Trenger du hjelp? Vi er tilgjengelige på|salg@igoprofil.no

Trykkmetoder for kvalitetstrykk: Vakre trykk som varer

Når du bestiller forretningsgaver eller reklameartikler med logo eller trykk, vil du naturligvis at trykket skal vare. Takket være mer enn 75 års erfaring, vet vi her ho IGO Profil hva som skal til for å oppnå kvalitetstrykk på forskjellige materialer. Til dette formålet bruker vi forskjellige trykkmetoder og utfører fremdeles mye av arbeidet manuelt når dette er nødvendig i forbindelse med finere detaljer, noe som sikrer at alle trykkene holder seg fine i lang tid.

Men hvilke trykkmetoder bruker vi, og hva er fordelene med de forskjellige metodene? Vi vil forklare alt i denne artikkelen.

De forskjellige trykkmetodene

De viktigste trykkmetodene vi bruker er broderi, lasergravering og embossing. Hvilken metode som gir best resultat avhenger blant annet av materialet. For noen produkter har du valget mellom flere trykkmetoder. Derfor finner du en forklaring på de forskjellige trykkmetodene nedenfor.

Broderi
Broderi er en trykkmetode som vi hovedsakelig bruker på tekstiler som håndklær, poloskjorter, caps, jakker og vesker. Ved hjelp av nål og tråd broderes en tekst, logo eller et bilde på artikkelen. Takket være bruken av polyestertråder er broderiet fargefast og krymper ikke. Er du usikker på om du skal velge broderi eller trykk? Hvis du vil ha et slitesterkt trykk med et eksklusivt utseende, er broderi det beste alternativet. Det er ideelt for arbeidsklær som brukes og vaskes ofte. På denne måten kan du være sikker på at trykket vil forbli vakker i lang tid, vask etter vask.

Lasergravering
Lasergravering er en populær metode for å plassere en logo eller et individuelt navn på reklameartikler eller forretningsgaver. Ved å bruke lasergravering er det mulig å sette et varig trykk på luksuspenner, nøkkelringer eller notatbøker laget av bambus. Vi bruker datastyrte lasere som gir veldig presise graveringer. Dette muliggjør gravering av både veldig raffinerte og små design. Fordelene med lasergraveringer er at de ripebestandige og har et veldig luksuriøst utseende. Vær imidlertid oppmerksom på at vi ikke kan gravere i farger. Fargen avhenger av materialet og eventuelt underlaget. Laseren fjerner det øverste laget og synliggjør det nederste laget.

Embossing
Et annet ord for embossing er preging eller tørrstempling. Denne bærekraftige trykkmetoden bruker ikke blekk. Vi skriver inn i materialet, noe som betyr at det ikke vil falme på kort tid. Det brukes et slags relieff som skaper et elegant utseende. Vi kan for eksempel sette trykk på en luksuriøs notatbok ved hjelp av embossing. En forretningsgave som helt sikkert vil gjøre et godt inntrykk.

Bærekraftige materialer

I tillegg til bærekraftige trykkmetoder er det også bra å tenke på bærekraftige materialer. Med dette mener vi ikke bare materialer som varer lenge, men også miljøvennlige materialer. Materialer som er bra for miljøet og ikke kastes med en gang. Det er godt å vite at vårt produktsortiment laget av miljøvennlige materialer stadig utvides. Vi har nå et sortiment på over 1000 produkter som støtter bedrifter i å ta bærekraftige valg i forbindelse med markedsføring av deres merkevare eller budskap. Vær oppmerksom på at profileringsartikler ofte er mer komplekse enn andre produkter. En penn inneholder for eksempel blekk som åpenbart ikke kan lages av tre. Produktene består derfor ofte av mer enn bare en enkelt råvare. IGO Profil ser derfor etter produkter som er laget helt eller for det meste av bærekraftige materialer.

Ulike produkter i vårt sortiment er laget av rPET, som står for resirkulert polyetylentereftalat. Med andre ord resirkulert polyester. Ved hjelp av rPET kan disse eksisterende materialene kan få et nytt liv, noe som betydelig reduserer det økologiske fotavtrykket. At kork er miljøvennlig, er noe de fleste vet. Barken på korkeiken blir «skrelt» av treet hvert 9. år. Treet fortsetter å vokse og produsere ny kork. Vil du vite mer om hvilke andre bærekraftige materialer vi bruker, som filt, jute eller hvetehalm? Da kan du ta en titt på vår ordbok for bærekraftige materialer.

Bærekraftige forretningsgaver

På denne måten vil du i det minste vite hva som er mulig når det gjelder bærekraftige trykkmetoder. Vi skjønner at du noen ganger heller vil velge en annen trykkmetode. Heldigvis har IGO Profil et bredt utvalg av økonomiske trykkmetoder. Uansett hva slags produkt du velger å sette trykk på, vil vi alltid sørge for at trykket vil se bra ut i lang tid. Kontakt oss gjerne hvis du trenger råd om den beste trykkmetoden.

By | 2024-02-08T13:40:59+01:00 29 June 2021|