Trenger du hjelp? Vi er tilgjengelige på|salg@igoprofil.no

Slik kan du oppmuntre til sunn lunsj på jobben

I en tidligere artikkel nevnte vi allerede hvor viktig det er å motivere dine ansatte til å komme i form og motivere dem til å holde seg sunne og friske. Spesielt i lys av covid-19 som begrenser vår frihet til å bevege oss, har helsen vår aldri vært viktigere. I tillegg til tilstrekkelig trening, spiller et sunt kosthold også en nøkkelrolle. Visste du at du som arbeidsgiver kan hjelpe til med dette også? I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan oppmuntre de ansatte til å spise en sunn lunsj på jobben.

Viktigheten av sunne og friske ansatte

De fleste arbeidsgivere er godt kjent med prinsippet om at friske ansatte er avgjørende for god arbeidsprestasjon. Friske ansatte resulterer også i lavere fravær på grunn av sykdom. Å erkjenne viktigheten av sunne og friske ansatte er et skritt i riktig retning, men det er enda viktigere å faktisk gjøre noe med denne kunnskapen. Det er en investering som over tid gir mange gunstige fordeler.

Spise en variert lunsj på jobben

Variasjon er viktig, og det er spesielt viktig for å oppnå et sunt kosthold. Derfor bør du alltid se på forskjellige måter du kan variere lunsjalternativene. En sandwich med en frisk salat og et kokt egg, eller yoghurt med frukt og granola er noen eksempler på deilige kombinasjoner til lunsj. Du kan også dele dine egne lunsj-oppskrifter med kollegene og oppmuntre hverandre til å spise sunnere på denne måten. Eller hva med å ta med restene fra gårsdagens middag på jobb. Det er ikke bare en rask og enkel lunsj, det bidrar også til at du kaster mindre mat.

Tips: Det kan være en god idé for bedrifter å de ansatte tilgang til et kjøleskap for å lagre mat og en mikrobølgeovn for å varme opp rester fra gårsdagen middag. Har bedriften din en kantine eller en restaurant? Da kan det være lurt å se nøye på menyen for å se om sunne alternativer kan gjøres mer attraktive. Et annet godt tiltak er å ha en stor skål med fersk frukt på kontoret for å gi dine ansatte et ekstra insentiv om å velge en sunn snacks.

Ta med lunsj på jobben

Situasjonen med hjemmekontor betyr naturligvis at kjøleskapet ditt er bare noen få skritt unna. Hvis du imidlertid er mye på veien, eller hvis du jobber på et kontor eller anlegg, er det lettere å ta med seg en rask og enkel lunsj som en sandwich, i stedet for et sunnere alternativ som salat eller yoghurt. I disse dager finnes det mange slags nyttige produkter som gjør det mye enklere å ta en variert og næringsrik lunsj på jobben. Hva med et Mepal-lunsjbeger? Det er den ideelle lufttette matbeholderen for å ta med yoghurt med granola eller suppe med krutonger. Eller du kan ta med deg en smoothie i et ristebeger. Mepal-merket har et bredt utvalg av produkter for å holde lunsjen fersk. En kjølebag kan selvfølgelig også være en god idé for å sikre at lunsjen holder seg kald.

Tips: Gi dine ansatte en fin gavepakke med lunsjprodukter kombinert med gode råd om sunt kosthold eller sunne oppskrifter. Eller organiser et matlagingsverksted slik at de også inspireres til å servere en velsmakende, sunn rett om kvelden.

Mer trening er også viktig

Vi vet alle at, utover det å ha et sunt kosthold, er det utrolig viktig å få nok mosjon. Det er lett å kombinere trening med lunsj. Du kan for eksempel organisere en gåtur i lunsjpausen, eller utfordre folk som jobber hjemmefra til å gå ut på tur regelmessig. Organiser en utfordring for personalet: Hvem vil være den første som når en viss distanse i kilometer? Les disse og flere gode tips i artikkelen «Slik får du dine ansatte i bevegelse».

Ovennevnte tips vil gi deg gode råd om hvordan du kan tilberede og spise en sunnere lunsj hver dag. Som arbeidsgiver kan du se på forskjellige måter som du kan inspirere de ansatte til å nyte en sunn lunsj på jobben. Alternativene er endeløse!

By | 2021-06-29T10:46:59+01:00 29 June 2021|