Trenger du hjelp? Vi er tilgjengelige på|salg@igoprofil.no

Fordelene med å drikke vann: Alt du trenger å vite!

Alle vet at det er viktig å drikke vann og opprettholde væskenivået. Men hvor mye vann skal du faktisk drikke hver dag, og hvordan kan du sørge for å få i deg nok vann når du er på jobben eller skolen? Denne artikkelen svarer på begge disse spørsmålene og gir deg tips om hvordan kan motivere ansatte til å drikke mer vann.

Fordelene med vann

Vi sier alle at det er viktig å drikke vann, men vi snakker sjeldent om alle fordelene i detalj – vi synes det er viktig. Nedenfor går vi gjennom noen av de viktigste fordelene:

Pass på væskebalansen

Vann holder kroppens væskebalanse under kontroll – noe som forhindrer at du blir sliten, syk, stresset eller påvirkes på andre, mer negative måter. Koppen vil i løpet av dagen bruke væsker for å opprettholde dens funksjoner som en naturlig del av dens prosesser. Derfor er det viktig å fylle på væsker enten ved å drikke vann eller spise frukt og grønnsaker med høyt vannivå, som for eksempel vannmelon og agurk. Det er selvfølgelig mye lettere å fylle opp tanken ved å drikke en flaske vann enn å oppnå en god væskebalanse gjennom mat.

Vann transporterer næringsstoffer og avfallsprodukter i kroppen din

Vann fungerer som et naturlig smøremiddel for kroppen din. Tenk på det slik: Det som vann gjør for kroppen er det samme som olje gjør for bilen. Uten smøremiddel vil tannhjulene gnisse og bli slitt. Siden det er et smøremiddel, transporterer vann også sunne næringsstoffer, stoffskifteprodukter, hormoner, mineraler og vitaminer til og fra cellene i kroppen din. I tillegg til dette er vann viktig for nyrefunksjonen. Nyrene fungerer som et innebygd filtersystem i kroppen din, og de fjerner avfall og giftstoffer når du går på do.

Vann hjelper med å regulere kroppstemperaturen

Noe av det kuleste med vann, er at det hjelper oss å opprettholde en ideell kroppstemperatur. Når du drikker vann, absorberes væsken og hjelper deg med å kjøle ned kroppen ved å fordampe ut gjennom porene på huden din eller gjennom svette. Kort sagt, når du er for varm og drikker vann, hjelper væskene deg med å svette, noe som resulterer i at du kjøles ned. I tillegg til de ovennevnte fordelene, er følgende grunner de viktigste årsakene til å drikke vann hver dag: Vann hjelper deg med å miste/opprettholde vekt, redusere tretthet, stimulere hjernen og forbedre hudens utseende samtidig som det smører leddene dine. Sammenlagt fører dette selvfølgelig også til høyere produktivitet.

Hvor mange liter vann per dag?

En god tommelfingerregel er å drikke rundt 1,5 til 2 liter vann om dagen. Mengden vann varierer selvfølgelig fra person til person, og avhenger også av det daglige aktivitetsnivået. Hvis du for eksempel trener, vil du svette mer og derfor trenge mer vann for å opprettholde væskebalansen. Hvis du derimot oppholder det i et kjølig rom og har en stillesittende livsstil, trenger du ikke så mye vann. Anbefaling er likevel å drikke rundt 1,5 liter om dagen. For mer informasjon om viktigheten av å tilføre kroppen nok væske, kontakt legen din eller se nasjonale veiledninger.

Tips for å drikke mer vann

Nå som du har kjennskap til alle fordelene med å drikke nok vann og holde væskebalansen under kontroll, vil vi gjerne gi deg noen tips om hvordan du faktisk kan sørge for at du drikker den anbefalte mengden hver dag. Du kan ganske enkelt telle antall glass med vann du drikker hver dag, men dette kan være vanskelig å holde styr på. I stedet anbefaler vi å kjøpe vannflasker med større kapasitet, for eksempel 500 ml eller 1 l, slik at du bare trenger å telle til 2 eller 3. Det utgjør en liten, men merkbar, forskjell når du reduserer antall ting å holde styr på, og i stedet kan være trygg på at du tilfører kroppen tilstrekkelig med vann hver dag, forutsatt at du drikker et visst antall vannflasker per dag.

Hva kan du som arbeidsgiver gjøre?

I et tidligere blogginnlegg skrev vi om viktigheten og fordelene ved å støtte og oppmuntre dine ansatte til å trene eller være i bevegelse i løpet av arbeidsdagen – spesielt i forbindelse med særlig stillesittende perioder i livet, for eksempel tider med fjernarbeid. Vi forklarte hvordan en liten oppfordring i form av en «omsorgspakke», fylt med sportsprodukter med trykk av firmaets merkevare, kan gi fantastiske resultater. Ideen om det å drikke vann er stort sett den samme uansett for du ser hen. Du kan oppmuntre dine ansatte med praktiske og pent utformede vannflasker som får dem til å holde drikke tilstrekkelig med vann. Du kommer langt med gaver som dette!

En vannflaske med trykk som et bærekraftig markedsføringsverktøy

Vannflasker bidrar også til å redusere antallet engangsflasker som sirkulerer i verden, noe som sparer miljøet og havene for unødvendig forurensning. Dette gjør vannflasker miljøvennlige, men ikke nødvendigvis bærekraftige. For å følge denne ruten, bør du også være spesielt oppmerksom på materialet som brukes til å produsere flasken. Vi anbefaler flasker laget av aluminium siden dette materialet er bærekraftig på grunn av at det er uendelig resirkulerbart. Du kan selvfølgelig bestille flasker med gravering eller trykk av firmanavnet eller et personlig tilpasset budskap for litt ekstra merkevarebygging. På denne måten kan du kombinere et bærekraftig produkt med et personlig tilpasset budskap – resultatet er et effektivt markedsføringsverktøy.

Hvilken vannflaske bør du velge?

Hos IGO Profil tilbyr vi et bredt utvalg av vannflasker som varierer i både materiale og størrelse. Hvilken flaske bør du velge hvis du har bestemt deg for å trykke logoen din eller en melding på flasken? Sirius-vannflasken, Topflask og hele vårt utvalg av Kambukka-flasker er blant våre mest populære produkter. Hvis du trenger hjelp til å velge den rette, hjelper vi deg gjerne. Nå vet du fordelene med vann, og har noen gode tips om hvordan du enkelt kan holde styr på mengden vann du drikker hver dag. Du har selvfølgelig også et godt utgangspunkt for å velge flasker som for eksempel kan brukes som profileringsartikler i markedsføringskampanjer for intern og ekstern merkevarebygging. Nå er det bare å komme i gang!

By | 2024-02-08T13:40:59+01:00 29 June 2021|