Trenger du hjelp? Vi er tilgjengelige på|salg@igoprofil.no

Bærekraftige materialer: fra bambus til hvetehalm

Bærekraft har høy prioritet for mange bedrifter og det gjelder også for IGO Profil. I en tidligere artikkel har du kunnet lese mer om hvordan man kan bli en bærekraftig bedrift og om de bærekraftige produktene i sortimentet til IGO Profil. Det er ikke bare viktig å se på bærekraftige produkter, men også på hvilke materialer produktene er laget av. I utvalget til IGO finner du også produkter av ulike bærekraftige materialer. Hvilke bærekraftige materialer finnes det? Vi viser deg en oversikt.

Hvorfor det er viktig å bruke bærekraftige materialer

Det er flere tiltak man kan ta innen bærekraft som bedrift. Fra avfallssortering til å bytte ut plastkopper ved kaffemaskinen. Men man kan også kritisk undersøke om det er mulig å emballere mer bærekraftig eller å kjøpe produkter laget av bærekraftige materialer. I tillegg til at produkter av bærekraftige materialer er bra for miljøet, er de også mer holdbare og sørger for en positiv merkevarebygging. Muligheter er bærekraftige gaver eller bærekraftige firmagaver. Mottakerne merker umiddelbart at du legger stor vekt på bærekraft. Og det er et veldig stort utvalg av produkter laget av forskjellige bærekraftige materialer. Det er nok å velge i! Men først forteller vi mer om forskjellige bærekraftige materialer og produktene som er laget av disse materialene.

Bambus

Er bambus bærekraftig? Svaret på det er: ja! Bambus er en av verdens raskest voksende vekster, og den trenger nesten ikke stell. Bambus kalles til og med for «det grønne gullet». Bambus filtrerer CO2 fra luften og er fullt resirkulerbart. Materialet bambus er dessuten svært sterkt og bøyelig, slik at det kan brukes til mange produkter: Fra møbler til tannbørster. Det er grunnen til at produkter av bambus blir stadig mer populære.

IGO Profil har etter hvert et stort utvalg av produkter av bambus, blant annet penner av bambus, trådløse ladere av bambus, skjærefjøler av bambus og notisbøker av bambus.

Kork

Kork har gjort et overraskende comeback innen bærekraftige materialer. Men hva er kork egentlig? Kork er laget av barken på korkeiker, som ikke trenger å felles for dette. Trærne danner stadig ny kork. Og det gjør kork så bærekraftig. Kork har i årenes løp blitt brukt til blant annet flaskekorker, oppslagstavler og gulvbelegg. Men nå lages det mange flere forskjellige produkter av kork fordi dette materialet er sterkt og kan gjenvinnes.

Populære produkter av kork i sortimentet til IGO Profil er penner av kork, notisbøker med perm av kork og et pennal av kork.

RPET

Visste du at alle flasker fra Coca-Cola er laget av RPET siden 2020? Dette bærekraftige materialet blir stadig mer populært. Men hva er RPET egentlig? RPET betyr recycled polyethylene terephthalate eller resirkulert plast. Dette er ikke bare et bærekraftig materiale, men produksjonen av RPET-materiale forårsaker også mindre utslipp av CO2 og mindre vannforbruk enn produksjonen av plast. Plastflasker samles inn, sorteres, males opp og vaskes, og etter smelting av denne rene resirkulerte plasten dannes nytt, bærekraftig RPET-materiale.

Hos IGO Profil har vi ikke bare RPET drikkeflasker i vårt utvalg, men også RPET penner, RPET ryggsekker, RPET solbriller og RPET paraplyer.

Filt

Hva er filt og hva er fordelene ved dette bærekraftige materialet? Mange dyr mister jevnlig pelsen sin, og av disse hårfibrene kan det lages filt som ikke gir ekstra belastning av miljøet. Filt har mange fordeler. Det absorberer lite eller ikke smuss og fuktighet, det er et solid materiale, det er 100 % biologisk nedbrytbart og har en naturlig antibakteriell effekt. Materialet brukes for eksempel ofte til produksjon av vesker av filt.

IGO Profil leverer også salgsfremmende produkter og firmagaver av filt. Det kan være en personlig filtbag eller en laptopveske av filt.

Jute

Jute kalles også for «Golden Fiber» på grunn av den gyldne fargen og glansen. Dette materialet er et svært bærekraftig alternativ til bomull og nylon. Hva er jute egentlig? Materialet lages av Corchorus. Dette er en plante som gror uten ekstra vanning, gjødsel og plantevernmidler. Dessuten blir jorden mer fruktbar, planten absorberer CO2 og produserer mye oksygen. Materialet er sterkt og brukes derfor mye til produksjon av jutevesker, som kan trykkes.

IGO Profil har ulike vesker av jute i sitt utvalg. Det er for eksempel en jute handleveske, en jute bæreveske eller en jute ryggsekk.

Hvetehalm

Hvetehalm føles som plast og er svært slitesterk. Halmen lages av stenglene som blir igjen etter høstingen av hvete. Disse stenglene blir omdannet til pulp som brukes som råmateriale til for eksempel biologisk plast. Dette materialet er deretter fullt resirkulerbart, noe som gjør det ekstra bærekraftig. Dessuten har produkter av hvetehalm en svært naturlig utstråling, som gjør det til et populært materiale.

Populære produkter av hvetehalm i sortimentet til IGO Profil er for eksempel penner av hvetehalm, kopper av hvetehalm og solbriller av hvetehalm.

Tre

Tre er et velkjent materiale, men er tre bærekraftig? I dag kan du anta at all lovlig trehogst er bærekraftig. Nye trær plantes som erstatning for trehogst. Vær særlig oppmerksom på FSC- eller PEFC-godkjenningsmerket som har strenge krav til bærekraftig og sosial skogforvaltning. Det kreves lite energi til utvinning og produksjon av bærekraftig tre og det fører til mindre utslipp av CO2. Det gjelder også for resirkulering av tre. Tre kan derfor klassifiseres som bærekraftig materiale.

Det er svært mange valgmuligheter når det gjelder produkter av bærekraftige tresorter hos IGO Profil. Det kan være penner av tre, blyanter av tre og leker av tre.

Bærekraftige julepakker

Det er også mye å hente hed hensyn til bærekraft når man lager julepakker. Med en bærekraftig julepakke viser du at du som organisasjon vil bidra til et bedre miljø. Velg bærekraftige materialer til julepakkene eller bruk en bærekraftig firmagave med trykk av din logo. Les også artikkelen med svar på noen ofte stilte spørsmål om julepakker for mer informasjon om mulighetene hos IGO Profil.

IGO Green

Når du bestiller produkter hos IGO Profil, bidrar du uansett til et bedre miljø. For hver bestilling donerer IGO en prosentdel til One Tree Planted, en organisasjon som sørger for planting av nye trær. Jo større ordre, desto flere trær blir det plantet. Det er IGO Green!

Vil du vite mer om våre bærekraftige firmagaver?

Vil du vite mer om mulighetene med hensyn til bærekraftige firmagaver som passer til din bedrift? Da er det bare å ta kontakt med våre medarbeidere. Vi hjelper deg gjerne med å ta de riktige bærekraftige valgene. Sammen for et bedre miljø!

By | 2021-09-22T08:47:30+01:00 22 September 2021|