Trenger du hjelp? Vi er tilgjengelige på|salg@igoprofil.no

Smarte tips for å motivere dine ansatte under koronakrisen

Under den pågående koronaviruspandemien står du som bedrift overfor alle slags utfordringer. Det kan hende at restriksjonene har resultert i at personalet ditt må jobbe hjemmefra eller økt arbeidspress. Det er viktig at de ansatte holder seg motiverte, til tross for disse utfordringene. Hvordan kan du motivere dine ansatte og holde kontakten med dem? I denne artikkelen har vi en rekke smarte tips for deg.

Covid-19 og hjemmekontor

Regjeringen oppfordrer oss sterkt til å jobbe hjemmefra der det er mulig, og dette rådet vil sannsynligvis ikke endre seg med det første. Fra et stimulerende kontormiljø har personalet måtte venne seg til å jobbe hjemmefra, enten fra stuen, kjøkkenet eller gjesterommet. Å jobbe hjemmefra har sine egne utfordringer, noe som gjør det enda viktigere å holde de ansatte motivert, involvert og fornøyd. Hvordan kan du motiverer dem på avstand?

Sørg for et godt arbeidsområde

Ikke alle har et eget rom der de kan jobbe, noe som betyr at de kanskje må sitte ved kjøkkenbordet. Som arbeidsgiver er det viktig å sørge for at arbeidstakerne har et dedikert arbeidsområde. En løsning kan være å gi en godtgjørelse for å jobbe hjemmefra, slik at de ansatte kan kjøpe nødvendig utstyr som et ordentlig skrivebord, en ergonomisk stol eller en større skjerm. Det er også viktig at de ansatte har hodetelefoner eller ørepropper av god kvalitet for videosamtaler. Dette legger til rette for at de har fleksibiliteten til å jobbe hjemmefra, nå og i fremtiden.

Hold kommunikasjonen i gang

I denne tiden med koronavirus og hjemmekontor er det spesielt viktig å holde kommunikasjonen i gang. Særlig nå som å hjemmekontoret er her for å bli, kan det hende at ansatte føler seg isolert og savner mer struktur i arbeidet. Alt dette er svært ufordelaktig for medarbeidertilfredshet. Hold kontakten og vær så personlig som mulig, og sørg for å kommuniser både via videosamtaler og e-post. En annen god idé er å sjekke inn med teamet hver morgen via videosamtale – selv om det bare er kort – for å diskutere dagens oppgaver og mål. Dette skaper mer struktur og opprettholder tettere forbindelser mellom de ansatte. Det kan også være hyggelig å gi dem et fint, unikt krus med logo slik at de kan få en god start på dagen med en fersk kopp kaffe eller te!

Organiser morsomme aktiviteter

Alle trenger å slappe av innimellom, spesielt i disse vanskelige tidene. Hva med å organisere virtuelle drinker, noe som du også kan kombinere med morsomme aktiviteter som digital karaoke eller en pubquiz? Du kan involvere teamet enda mer ved å be de ansatte om å komme med innspill til morsomme aktiviteter. Teamutflukter kan også arrangeres digitalt, for eksempel med virtuelle rømningsrom eller forskjellige oppgaver de kan gjøre hjemme. Ikke-arbeidsrelaterte aktiviteter skaper ikke bare større medarbeidertilfredshet, de stimulerer også til teamutvikling.

Arranger noe for å si takk eller gi en godtgjørelse for å jobbe hjemmefra

Å si takk blir alltid verdsatt og gir folk ekstra motivasjon til å fortsette å gjøre sitt beste på jobben. Du kan gjøre dette ved å gi en godtgjørelse for å jobbe hjemmefra, men du kan også vise takknemlighet på andre måter. Send dem en fin gave, en koronavirus-gavepakke eller et gavekort de kan bruke til å bestille noe de ønsker for hjemmet. Husk også på bursdager og jobbjubileum!

Koronavirus-gavepakken

«Koronavirus-gavepakken» er en ekte vinner blant forretningsgaver og en flott måte å motivere dine ansatte, men fremfor alt en fine måte å takke dem for deres engasjement og fleksibilitet under covid-19-pandemien. Pakken kan inneholde morsomme eller overraskende dingser, men også nyttige hjelpemidler for å hjelpe dem gjennom denne vanskelige perioden. Tidligere nevnte vi krus med trykk eller logo for å starte morgenen med en fersk kopp kaffe eller te. Eller hva med en varm genser med logo eller et ekstra fleeceteppe for kalde dager? Det finnes mange slags produkter du kan bruke for å gjøre arbeidet mer komfortabelt i hjemmet. Har du vurdert smakfulle godbiter? Assorterte nøtter eller håndverksøl er ideelle for en digital fredagsøl med teamet. Et originalt munnbind med logo er selvfølgelig alltid inkludert i vår koronavirus-gavepakke.

Motiverende tips for andre sektorer

I tillegg til ansatte med hjemmekontor, føler mange andre sektorer effekten av covid–19-pandemien. Tenk bare på ansatte som jobber innen besøksnæringen og catering, på sykehus, i fabrikker og i detaljhandel. Dette er mennesker som virkelig kan ha bruk for en hjelpende hånd. Hvordan kan du motivere disse ansatte? Sørg for at du holder kontakten, lytter til dem og er der for dem. Dessuten vil de definitivt sette pris på en takk i løpet av denne perioden.

Bruker personalet ditt munnbind for beskyttelse? Da kan det være lurt å bestille munnbind med trykk av din logo. Det skaper en teamfølelse og et konsekvent, profesjonelt utseende for bedriften din, og det fremmer merkevaren din. Som butikk eller supermarked kan du også dele ut munnbind til kundene dine. Det er en fin måte å vise at bedriften din ikke bare tenker på personalets sikkerhet, men også kundenes sikkerhet.

Reklameartikler og firmagaver er delvis fradragsberettiget

I tillegg til å motivere dine ansatte, kan du også takke dine kunder, klienter eller leverandører for deres lojalitet det siste året. Visste du at 80 % av det du bruker på forretningsgaver er fradragsberettiget? Du kan lese alle detaljene på skatteetatens nettsted. For gaver til dine ansatte kan du dra nytte av den nederlandske fradragsordningen for arbeidsplasser (WKR). Ordningen tillater arbeidsgivere å gi skattefrie gaver og godtgjørelser til de ansatte. Dette gjelder for julekurver, men også for innredning av hjemmekontoret, firmaklær og kontorutstyr. Alt som også kan brukes utenfor arbeidsplassen. Det totale beløpet må være under 1,2 % av de samlede lønnskostnadene for alle ansatte. Du kan lese mer om dette på nettstedet til den nederlandske regjeringen.

Bruk litt ekstra penger i julen

Når vi går mot slutten av året, er det den perfekte tiden å takke dine ansatte for deres harde arbeid. Samtidig er det en god anledning til å motivere dine ansatte til å jobbe like bra neste år. I lys av de eksisterende koronarestriksjonene er det vanskelig å organisere bedriftsutflukter for desember. Kanskje det kan være greit å bruke litt ekstra penger i julen? Sett sammen en ekstravagant julekurv, men sørg for at innholdet er praktisk slik at de ansatte virkelig kan bruke det. Ta en titt på våre originale forretningsgaver med trykk på slutten av året, som for eksempel en bærbar elektrisk kaffetrakter, musematter med trådløs lader eller en smartklokke. Miljøvennlige produkter er også økende i popularitet, for eksempel våre termokrus eller kaffekrus av bambus. Vi har et stort utvalg for å sette sammen en original gave til dine ansatte eller kunder på slutten av året!

Vi håper at de ovennevnte tipsene ikke bare hjelper deg med å oppnå større medarbeidertilfredshet, men vil også gi personalet styrke til å holde seg engasjert i disse vanskelige tider. Bruk dem til din fordel!

By | 2024-02-08T13:41:01+01:00 29 June 2021|