Trenger du hjelp? Vi er tilgjengelige på|salg@igoprofil.no

Kjenner du til følgende life hacks til kontoret?

Vi tilbringer mye tid på arbeidsplassen vår, hjemme eller på kontoret. Det gis mange tips for å arbeide effektivt på kontoret. For eksempel å ta en tur i frisk luft i hver pause. Ved å gi øynene nok hvile slik at du ikke ser for mye på skjermen. Eller ved å begynne dagen tidlig. Da er man nemlig mest produktiv. Hos IGO følger vi disse tipsene mest mulig. Og vi har selv flere som vi gjerne deler med deg. Vi har forklart tidligere hvordan du trinn for trinn kan gjøre kontoret mer bærekraftig. I denne artikkelen gir vi deg de beste office hacks for å gjøre livet på (hjemme)kontoret enklere.

En ryddig omgivelse sørger for et klart hode

En god start er halve jobben. Det sies ikke uten grunn. En ryddig arbeidsplass sørger for bedre produktivitet i jobben. For å skape ro på arbeidsplassen anbefaler vi å bruke en desk organizer. Den har plass til ting som nøkler, penn og ørepropper. Denne blikkfangeren har selv trådløs lader til mobilen! Vil du helst ha færrest mulig ting innenfor synsfeltet ditt? Da velger du kun en trådløs lader til telefonen. Slik ligger den ikke på skrivebordet ditt hele dagen.

En rolig innredning til kontoret er viktig for arbeidet. Det gjelder ikke bare for skrivebordet, men også for dokumentene på laptopen din. Sørg for at de er oversiktlig plassert slik at de er lett å finne senere. Visste du at det er noe som heter digital hoarding? Det betyr at alle digitale filer, selv filer som ikke lenger er nødvendige, lagres på et uoversiktlig sted på computeren. Det lønner seg å lagre de digitale filene på en effektiv måte! På den måten blir du fortere ferdig med arbeidet.

Tips: Syns du at det er vanskelig å få oversikt? Da bør du inndele alt i kategorier med en fast plass. Du kan bruke tipsene til Marie Kondo for å komme i gang.

En multifunksjonell dings

Vi er tilhengere av produkter som har flere funksjoner. Særlig hvis disse produktene gjør det enklere å innrede arbeidsplassen eller hjemmekontoret. Et godt eksempel er en musematte for trådløs lading. Denne bærekraftige musematten er laget av det miljøvennlige materialet kork. Denne matten gir presis navigering med musen samtidig som den lader mobilen din. Du kan også velge en UV-C Sterilisering Box med trådløs 5W lader. Denne boksen eliminerer 99,9 % av bakteriene innen 5 minutter. Du kan bruke den til å rengjøre telefonen, smykker, nøkler, munnbind og solbriller. Og visste du at disse multifunksjonelle dingsene også kan øke synligheten til ditt merke og styrke din (interne) merkevarebygging? Du kan få dem med trykk av logoen din! Sammen med deg ser vi gjerne på hvilke produkter som passer best til ditt foretak. Produkter som gjør livet enklere er etter vår mening uunnværlige life hacks!

Gjøre mer på kortere tid

Tenk deg å kunne gjøre mer på kortere tid hver eneste dag! Dessverre fungerer det ikke slik til daglig. Men det er nok av hacks som gjør det mulig å spare iallfall litt tid. Mange av oss bruker nemlig mye tid på møter. Mange kjenner kanskje til uttalelsen: «Dette møtet kunne ha vært unngått med én e-post». Vi anbefaler derfor å bare planlegge møter hvis det er helt nødvendig. Det høres selvinnlysende ut, men spør deg selv om møtet holdes bare for møtets skyld. Sett en agenda på forhånd med klare punkter for hva som skal behandles. Be en person om å lede møtet, og la den personen passe på tiden. Visste du at et møte med stående deltakere gjennomsnittlig varer kortere? Det hevdes at et stående møte avsluttes 34 % raskere.

Tips: Har du kolleger som fortsetter med møtet på kontoret etter at møtet egentlig er avsluttet? Da kan du bruke en noise cancelling hodetelefon slik at du kan konsentrere deg om arbeidet uten å bli forstyrret.

Beskytt personvernet ditt med et webkamera-deksel

Det kan skje at du ved et uhell åpner en fil som laster ned programvare til datamaskinen din. Fra det øyeblikket kan hackere følge med på kameraet i laptopen din. Tenk om det skjer med deg eller en av medarbeiderne dine? En hacker kan da få innsyn i fortrolig bedriftsinformasjon. Med et webkamera-deksel sørger du for at hackere ikke kan følge med på ditt eller en medarbeiders laptop-kamera. Når kameraet skal brukes, for eksempel til et Zoom-møte, er det bare å åpne webcam-dekselet midlertidig. Slik blir laptopen din bedre beskyttet. Når du deler ut et webkamera-deksel som en gave på et arrangement eller gir det bort som en firmagave, er vi sikre på at det vil bli mye brukt. Dessuten er både logoen og firmanavnet ditt alltid synlig i øyenhøyde fra da av!

Hvordan Post-it virkelig skal brukes

Hva skulle vi gjort uten? De brukes under et produktivt møte, kreativ idémyldring eller når en idé oppstår spontant. Blokkene med gule selvklebende ark, eller såkalte sticky notes, er uunnværlige på ethvert kontor. Men visste du at disse post-it-lappene alltid brukes på feil måte?

Du har sikkert opplevd at klistrelappene krøller seg sammen eller til og med faller av tavlen etter at du har festet dem. Det kommer av at klistrelappen dras av blokken på feil måte. Drar du alltid av blokken fra nede til høyre til oppe til venstre? Da trekker du limkanten av på en gang, og den fester ikke lenger ordentlig. Det lønner seg å trekke fra øverst til venstre og til øverst til høyre. Da krøller ikke post-it-lappen seg oppover og sitter bedre på tavlen.

Tips: Tenk på alle de andre mulighetene du har med post-it-lapper. Utfordre kollegene dine med en konkurranse i post-it art. Få elevene til å følge med ved å la dem skrive svarene på en klistrelapp innimellom. Eller bruk dem som et navneskilt.

Det viser seg å være mange nyttige life hacks som man kanskje ikke tenker på umiddelbart. Del dem med medarbeiderne dine slik at de også kan dra nytte av dem! Lurer du på hvordan IGO Profil kan hjelpe deg på flere måter med å forbedre ditt eget eller dine medarbeideres (hjemme)kontor?

By | 2024-02-08T13:40:56+01:00 22 September 2021|